Skip to content

Billingham Backstage - UI-nummers

29.06.2020

 

Heb jij je ooit afgevraagd hoe een relatief klein familiebedrijf als Billingham zo’n sterke reputatie heeft kunnen opbouwen, overal ter wereld?


In deze eerste van een nieuwe serie blogs, nemen we een ‘kijkje achter de schermen’ om iets meer te laten zien over het leven van een Billingham tas – van ontwerp en design tot ons zorgvuldige fabricatieproces, tot onze toegewijde klantenservice – en over hoe onze producten het vertrouwen van fotografen hebben gewonnen in de afgelopen 40 jaar.


Ons hele team deelt een aantal belangrijke waarden: kwaliteit, excellentie en integriteit. Onze klanten verwachten niets minder, en als ons personeel doet zijn best om deze principes elke dag waar te maken. Wat betekent dit in de praktijk? Of dat nu het bedienen van één van onze machines op de werkvloer is, het verbeteren van de klantenervaring op onze website, of een nieuwe tas inpakken om te verzenden, deze beloftes staan voor de rode draad die door ons hele bedrijf gedeeld wordt, en we doen allemaal onze uiterste best om ze waar te maken, wat onze baan ook inhoudt. Dit is één van de dingen die een Billingham product volgens ons zo speciaal maken.

 

Een Billingham UI label met 10-cijferig serienummer.

Een Billingham UI label met 10-cijferig serienummer.

 

UI: Kwaliteit op peil houden

We blijven zoeken naar manieren om onze efficiëntie en kwaliteit te verbeteren. 10 jaar geleden viel ons oog op een nieuw traceringssysteem. Dit systeem werd gebruikt om duizenden producten van grote merken te registreren en traceren, en om hun authenticiteit te controleren terwijl ze rond de wereld reizen. Op dat moment zagen wij er waarde in om onze producten te nummeren, om zo informatie te dragen voor de toekomst. Dit inspireerde ons om na te denken over hoe we zoiets in onze eigen producten konden integreren.

 

Op naar de 21e eeuw

Al 45 jaar lang registreerden we onze productie handmatig, maar ons bedrijf was aan het groeien. Daarom vonden we dat het hoog tijd was om onze papieren administratie een upgrade te geven naar een dynamischer systeem. Ons Billingham UI (Unique Identifier) system was geboren!

Een geweven label met een serienummer met barcode wordt in elke tas genaaid aan het begin van het productieproces. Daarnaast wordt er door ieder label een gegraveerd Mylar stiksel geweven, zoals in een bankbiljet, door de leverancier. Deze systemen zorgen ervoor dat het label écht is. Door de familie ontwikkelde software traceert deze codes vervolgens op diverse inspectiemomenten. Verschillende systemen in de fabriek slaan gedetailleerde informatie op over de gebruikte onderdelen, de productiedatum, en de werknemers die de tas maken en in elkaar naaien. Het unieke, 10-cijferige serienummer is gekoppeld aan deze informatie en slaat deze centraal op. 

 

UI Serienummer label klaar om op een tas gestikt te worden.

UI Serienummer label klaar om op een tas gestikt te worden.

 

Levenslang een geruststellende gedachte

Sinds de introductie van het digitale UI code systeem zijn duizenden Billingham tassen over de hele wereld geregistreerd en getraceerd.

De laser gravure op het mylar stiksel is alleen zichtbaar onder een sterk vergrootglas. De UI code kan op elk moment tijdens het leven van de tas gescand worden. Met dit nummer kunnen de levensjaren van de tas en zijn afkomst geïdentificeerd worden, tot op de specifieke productiepartij nauwkeurig.

Mocht er iets gebeuren met jouw tas, waar dan ook ter wereld, dan kan ons geavanceerde UI systeem je registratie waarmerken. Bovendien kunnen we, gedurende het hele leven van de tas, de onderdelen, hun kwaliteitstest en prestaties tijdens het gebruik traceren.

 

De toekomst zit in de tas

Onze visie op dit systeem stopt hier niet. We streven er altijd naar om onze producten en processen te verbeteren, dus we blijven nieuwe technologieën toevoegen, software ontwikkelen of voeden vanuit onze verkopers, en we verbinden deze componenten in ons centrale UI systeem.

Echter, stel je eens voor dat je een bestelling bij Billingham plaatst en je kunt ‘live’ zien hoe deze gemaakt wordt door ons team... Of dat je inlogt en foto’s of video’s ziet van jouw tas in de maak, van elke stap in het productieproces… Of dat je hem door een nauwkeurig reparatieproces ziet gaan, terwijl je updates ontvangt over de voortgang van één van onze medewerkers.

Bij Billingham zullen we nooit tevreden zijn met de status-quo. Er zijn eindeloze mogelijkheden om ons klanttraject te verbeteren en we zullen in de komende jaren doorgaan met ontwikkelen en uitbreiden.

 

Hoe we de labels op de tassen naaien

Hoe we de labels op de tassen naaien 

 

UI in actie

Omdat ze gemaakt zijn om te reizen, vind je Billingham tassen overal ter wereld. Elke week helpen onze toegewijde teams klanten met geregistreerde producten over de hele wereld, door te verifiëren of ze echt zijn, door de juiste accessoires, zoals gevoerde inserts voor een bepaalde tas, te selecteren, of door klanten met een tweedehands tas te helpen deze weer in de originele staat te krijgen.

 

Een systeem voor iedereen

Hoe zit het met Billingham accessoires, die geen plek hebben voor een UI label, zoals onze shoulder pads, straps of kofferlabels? Zelfs deze kleine producten hebben een individueel productnummer, zodat je gerust kun zijn dat ze door hetzelfde secure proces heen zijn gegaan, en zijn getest op kwaliteit zoals elke Billingham tas.

 

De UI labels op tassen die bijna klaar zijn – zoals al onze tassen worden ze binnenstebuiten gemaakt en daarna omgedraaid. Restjes stof worden in dit stadium ook verwijderd. Op het eindproduct zal het UI label aan de binnenkant zitten.

 

De UI labels op tassen die bijna klaar zijn – zoals al onze tassen worden ze binnenstebuiten gemaakt en daarna omgedraaid. Restjes stof worden in dit stadium ook verwijderd. Op het eindproduct zal het UI label aan de binnenkant zitten.

Heb je vragen over ons assortiment? Neem contact op met ons team. Of, je kunt ons assortiment cameratassen en vrijetijdstassen bekijken.

 

View the original article in English here.

 

Share article

Your cart


Your cart is currently empty.

Continue shopping
  • {{ item.final_price | money }}  ({{ item.quantity }})

    {{ item.product_title | pre_title }}

    Size: {{ item.properties['_Size'] }}

    Colour: {{ item.properties['_Colour'] }}